How-to-test-car-battery

Waarom moet ik mijn accu vervangen?

Start de motor van je auto met veel moeite op? Dan is de kans groot dat de accu niet goed meer werkt of kapot is. De gemiddelde levensduur van een accu gaat 3 tot 6 jaar mee. Indien je korte ritten maakt, is dit aanzienlijk veel minder. Het is verstandig om je accu op tijd te vervangen, zodat je niet onverwachts stil komt te staan. Veel van de auto pechgevallen is te danken aan een defecte accu. Laat daarom de conditie van je accu regelmatig checken. In een accu zit elektrische energie, net als bij een batterij van een tablet of een camera. Deze energie wordt gebruikt om de auto te starten. Zodra je de contactsleutel omdraait, levert de accu stroom aan de motor. Deze gaat draaien, waardoor de motor automatisch aanslaat. Vervolgens gaat de dynamo werken en wordt de accu opnieuw opgeladen. Daarbij levert de accu energie aan bepaalde onderdelen in de auto zoals de airconditioning, de muziekboxen en andere elektrische accessoires. Eens in de zoveel tijd moeten accu’s vervangen worden. Lees hieronder wat de oorzaken zijn van een defecte accu en of je deze zelf kunt vervangen.

Wanneer moet ik mijn accu vervangen?

Een accu moet vervangen worden wanneer deze onvoldoende stroom levert. Dit kun je zelf testen door meerdere stroomverbruikers tegelijkertijd aan te zetten zoals het licht, de radio en de verwarming of de airconditioner. Wanneer je merkt dat de kracht van het licht afneemt, naarmate je van meerdere stroomverbruikers tegelijkertijd gebruikt maakt, dan is de accu aan vervanging toe. Het is raadzaam om de status van de accu regelmatig te controleren. De conditie van een accu kan snel achteruit hollen wanneer deze veel gebruikt wordt. Bij een grote beurt wordt dit tevens ook gecheckt. Wanneer je er niet helemaal zeker over bent of de accu in jouw auto vervangen moet worden zou je eventueel een bezoek kunnen brengen aan een garage. Automonteurs kunnen vaak in één oogopslag zien of een accu vervangen moet worden of niet.

Wat zijn de kosten van een accu

De installatie van een nieuwe accu neemt ongeveer 20 tot 30 minuten in beslag. De prijzen voor een nieuwe accu variëren van € 60 tot € 300, afhankelijk van het soort accu dat je nodig hebt. Vaak zien we dat je bij nieuwere auto’s ook direct meer geld kwijt bent aan een nieuwe accu. Dit komt omdat deze accu’s voorzien zijn van de nieuwste technieken en daarbij vaak ook een stukje krachtiger zijn. Wij bieden een accu vervangen service aan vanaf € 63,52. Voer de kenteken in om de exacte kosten voor jouw auto te achterhalen. Installeer je een accu zelf dan bespaar je installatiekosten. Toch kan het soms duurder uitpakken wanneer je de installatie zelf doet. Zo kunnen er door onervarenheid dingen misgaan waardoor je meer geld kwijt bent aan het einde van de rit. Het is daarom altijd veiliger om een accu laten te vervangen in plaats van het zelf te doen.

Wilt u een afspraak maken?

Plan uw Accu service onderhoud online in door op de onderstaande button te klikken of bel ons 0344 – 624790