bigstock-Car-Servicing-timing-belt-609733163

Waarom de distributieriem vervangen?

Het vervangen van de distributieriem is één van de duurste periodieke onderhoudswerkzaamheden aan uw auto en kan uiteenlopen van €200 tot wel €1000. Bij de vaak moderne en geavanceerde motoren moeten vaak extra onderdelen vervangen worden, bijvoorbeeld de meelooprollen, spanrollen, ringen en bouten. De vervangingstermijn wordt voorgeschreven door de fabrikant en is afhankelijk van uw kilometrage in combinatie met jaren. Zo kan de fabrikant voorschrijven dat de distributieriem iedere 5 jaar moet worden vervangen of om de 90.000 kilometer. Dit is afhankelijk van wat het eerst komt. Rijdt u 20.000 km per jaar zal de riem na 4 en half jaar aan vervanging toe zijn.

Hoe vervangt Garage Igci de distributieriem?

Garage Igci monteert een distributieriem uiterst nauwkeurig. Een distributieriem die goed is gemonteerd, kan moeiteloos 100.000 kilometer meegaan. Anderzijds is het ook een kwetsbaar onderdeel. Een distributieriem die onzorgvuldig behandeld is, kan voortijdig falen. De riem wordt daarom exact volgens de voorschriften gemonteerd. Om kosten te besparen, kunt u ervoor kiezen om tegelijkertijd nabijgelegen onderdelen te vervangen. Bijvoorbeeld de waterpomp en de rollen waar de distributieriem op gemonteerd is.

Kosten van vervangen distributieriem?

Garage Igci biedt u een gegarandeerde prijs voor het vervangen van de distributieriem. Vaak zijn de prijzen voor de looprollen en spanrollen, evenals de waterpomp daarbij inbegrepen. Bekijk altijd de prijsspecificatie om te zien wat er in de prijs is meeberekend. Zo voorkomt u verrassingen achteraf.

Bij het vervangen van een distributieriem, ontdekt de monteur vaak dat ook de balansasriem, de multi V (rib) riemenset, nokkenasriem en koelvloeistof mogelijk aan vervanging toe zijn. Voor deze extra reparaties zal de garage u altijd vooraf toestemming vragen.

Wilt u een afspraak maken?

Plan uw afspraak voor distributieriem vervanging online in door op de onderstaande button te klikken of bel ons 0344 – 624790