Motor-Oil

Wat houdt olieverversen in?

De motorolie zorgt voor goede prestaties van uw auto motor en een verlenging van de levensduur. Naast de motorolie is uw auto ook voorzien van een oliefilter om de olie schoon te houden en de motor te koelen. Ondanks de oliefilter komt er toch nog vuil bij de motorolie dat op den duur zorgt voor slijtage, slechte wrijving, corrosie en slechte koeling van de auto motor. Schone motorolie zorgt daarnaast voor het schoonmaken van de oliecircuit, de motor en het afdichten tussen cilinderwand en zuiger. Tot slot is de motorolie noodzakelijk voor de goede loop van bewegende onderdelen.

Wanneer moet de motorolie worden ververst?

In uw auto handleiding staat hoe vaak de motorolie moet worden ververst. Dit verschilt natuurlijk per auto. Het is in ieder geval niet aangeraden om meer dan een jaar met dezelfde motorolie te rijden en als de auto minder dan 1000 kilometer doet met een halve liter motorolie dan is er wellicht sprake van een lek.

De voordelen van olieverversen

– Minder wrijving
– Minder slijtage van bewegende onderdelen
– Koeling van de motor
– Schoonhouden van het oliecircuit
– Garantie van goede afdichting
– Bescherming tegen corrosie
– Goede werking realiseren van alle bewegende delen bij elke temperatuur

Wilt u een afspraak maken?

Wilt u meer informatie over olieverversen of maakt u liever direct een afspraak? Plan uw afspraak online in door op de onderstaande button te klikken of bel ons 0344 – 624790